Vinfestivaler

Vinfestivaler

Vi har vært innom mange type festivaler, og det arrangeres festivaler innen de fleste bransjer og interessefelt. Denne gangen har vår festivalturné kommet til vinbransjen, som stadig får fler og fler tilhengere. Enten om man har vin som sin store hobby, eller jobber med vin – så er det absolutt verdt å besøke noen av festivalene man finner i inn- og utland. Jeg tenker å se litt nærmere på tre vinfestivaler som man finner i Norge, disse er i Oslo, Hamar og Sandefjord.

Oslo Vinfestival

Neste år så er det tiende gang at Oslo Vinfestival arrangeres, og årets festival hadde godt over 100 arrangementer. Alt sammen skjer på Aker Brygge, hvor 20 serveringssteder er med på vinfestivalen. Det at festivalen årlig blir avholdt første helg i februar, gjør at både arrangør og besøkende kan se frem til en helg full av smaksopplevelser. Etter en lang vinter, kan man her glede seg over god mat og ikke minst vin så klart.

Det at man kan skilte med mer enn 100 arrangement på tre dager, sier noe om størrelsen og innholdet man får ved å besøke Oslo Vinfestival. Her finner man vinkurs og uformelle vinsmakinger til vinskole, alt bygget opp etter nivå og behov. Det er også rikelige muligheter for vinsmaking, på det som heter Vin Torget. Vin Toget er også noe som kan anbefales, hvor man får en flott tur innom forskjellige serveringsteder – og så klart et utall av forskjellige viner.

Hamar Vinfestival

Vi reiser noen mil nordover fra hovedstaden, og kommer da til den flotte byen ved Mjøsas bredder – nemlig OL-byen Hamar. Den siste helgen i oktober, så kan man plotte inn en helg i Hamar by. Jeg har ikke noe informasjon om festivalprogrammet, men det strekker seg over 2 dager. Glede, kunnskap, kultur og smaksopplevelser med vin, er det som står i sentrum disse 2 dagene i Hamar på senhøsten.

Hamar Vinfestival

Sandefjord Vinfestival

Det er mange og gode tilbud innen vinfestivaler, i alle fall på det sentrale Østlandsområdet. Sandefjord sier at deres vinfestival er for «alle som er interessert i vin og har lyst til å lære mer» Med dette som målsetting, så skal også denne festivalen nok være verdt et besøk noen mil sør for Oslo. Tema for 2019-utgaven av Sandefjord Vinfestival, er musserende viner.

Bredt program

Selve festivalen arrangeres i et stort telt, like ved Draaben kultur bar sentralt i byen. På festivalen vil du treffe vinprodusenter, fra en rekke forskjellige land. Smaking av mer enn 100 forskjellige vinslag, samt vinforedrag inne på kultur baren – kombinert med kulturelle innslag gjennom hele festivalen. Jeg kjenner at jeg gjerne kunne tenke meg å besøke, en eller flere av disse vinfestivalene. Hvorvidt det finnes flere festivaler av samme type, andre steder i landet vet jeg ikke. Men som østlending synes jeg disse tre arrangementet holder, men det finnes sikkert flere små lokale arrangement som også er verdt et besøk. Det at antall festivaler bare er økende, sier jo noe om interessen vår rundt denne type arrangement. Jeg ønsker dem i alle fall lykke til, og de beste vil uansett overleve over tid.