Store festivaler i Norge

Vi kjenner sikkert alle sammen til flere store festivaler som skjer rundt omkring i Norge. Men det finnes så mye mer enn de festivalene som får omtale i massemedia som avisene og på TV. Det er festivaler nesten året rundt og det burde være mulig å finne noe både for deg og meg som kunne være interessant. Jeg startet i min forrige artikkel med en liten presentasjon av forskjellige festivaler rundt omkring i Norge. Jeg vil fortsette her i denne artikkelen og så får vi se hvor langt jeg kommer.

Musikk festivaler

Bare for å være sikker på at alle er klar over hvilke festivaler som regnes som de største festivalene i Norge så tar jeg en liten opplisting her. Den største er Øyafestivalen i Oslo. Deretter er det Inferno Metal Festivalen som også tilhører i Oslo og blir arrangert hver påske. På tredjeplass kommer russens årlige store treff og festival i Kongeparken ved Stavanger. Videre nedover listen over store festivaler kommer Slottsfjell festivalen, Stavernfestivalen, Palmesus, Bergenfest, Månefestivalen, OverOslo og Norwegian Wood. Det er enda flere, men det var de som er registrert som de ti største festivalene etter deltakere for et par år siden, så det er full mulig at noen kan ha byttet på disse plassene i løpet av de siste årene. Det er alltid noen som vokser og noen som mister litt publikum. Men alle disse festivalene er ganske så populære.

Mat og Drikke festivaler

Når det kommer til mat og drikke festivaler så er det vel Oktober festivalen i München som er festivalen over alle festivaler. Men det er en god bit å reise dit og det er vanskelig å få overnattinger dersom man ikke bestiller veldig tidlig. Jeg har personlig vært på denne festivalen flere ganger og kan på det varmeste anbefale alle som er glad i litt gylden drikke og ompa musikk og ta en tur. Det er en opplevelse for livet kan jeg garantere.

Mat og Drikke festivaler

Norge

Mat i Norge har utrolig mye godt å by på. Og mange lokale plasser vet de å tilby sin mat ut til kunder og til gjester som kommer innom. Og da nettopp å arrangere en festival for å presentere sine lokale herligheter er en fin sak. Det er mange mat festivaler rundt omkring i Norge i løpet av sommeren og høsten. Jeg har valgt å bruke «Visit Norge» sin topp fem liste for å presentere noen få matfestivaler for dere her.

Trøndelag

Den som regnes som den ledende mat og drikkefestivalen i Norge er Trøndersk matfestival som ble gjennomført i begynnelsen av August måned i år. Og nok en gang befestet de sin posisjon som den ledende festivalen for mat i Norge. Utstillerne der omsatte varer for over 12 millioner kroner i løpet av noen få dager! De jobber hardt for at alt som presenteres der skal være kortreist mat og skal være retter som har tilknytning til regionen. Neste års festival blir om mulig enda større siden flere ikke fikk plass i år.

Stavanger

Gladmat festivalen i Stavanger er også en av de som påstår at de er størst i både Norge og i Norden. Hva som er riktig skal jeg ikke begi meg innpå å diskutere.  Jeg kommer tilbake i ny artikkel med mer fra Stavanger og fra noen andre da mat er noe vi alle må ha hver dag J