Seljordfestivalen

Dyrsk`u-plassen i Seljord er arena for så mangt, men felles for alt som skjer der er fest og moro. Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si det slik, og jeg har selv vært der en del ganger. Jeg har tidligere skrevet en del om Countryfestivalen, og nå tenkte jeg å sette lupen litt på Seljordfestivalen. Bare så det ikke går i surr, vi snakker ikke om en og samme festival. Seljordfestivalen er for de som er glad i dansebandmusikk, eller rett og slett bare vil komme seg ut å treffe folk. Et godt tips om man er glad i å svinge seg, ta med gode sko for her er det dans ut i de små timer.

Seljordfestivalen

Flott vær og flotte artister

I overskriften skulle det så klart, også stått et flott publikum. Enkelt summert opp, så var alt flott under årets Seljordfestival. Det eneste man ikke kan planlegge, er været. Men vi vet alle hvilken knallsommer vi hadde i 2018, og Seljordværet var slett ikke noe unntak.

Latter, dans og allsang

Dette er nok ganske så forklarende og dekkende, for hvordan festivalfolket oppførte seg og hva de bedrev tiden med. 3-4 dager på Seljordfestivalen, så fyker tiden av gårde-tiden går som kjent fort når man har det morsomt og koser seg.

Dag 1-onsdag

På lik linje med Countryfestivalen i Seljord, starter Seljordfestivalen på onsdag hvert år. I 2018 var det Aristo Cats som fikk gleden av å være først ute, de entret scenen klokken 18.00. Etter Aristo Cats gikk det slag i slag, med svenske Holidays, Rune Rudberg og Saturn. Stemningen var upåklagelig, og det ble danset og sunget i den varme sommernatten. For artister og publikum, er det nok ikke mulig å ha det bedre enn i Seljord.

Dag 1-onsdag

Lasse Stefanz

Våre kjente og trofaste brødre fra øst, trollbandt publikum i Seljord dag 2. De leverer alltid når det gjelder, og dette vet publikum. Det var ikke mange plasser å oppdrive, så Cafescenen var et riktig så trivelig sted å være denne kvelden.

Busstur til Persbu

Fredag var det mulighet til å se mer av Telemark, enn kun Dyrsk`u-plassen. De som ville ha seg en luftetur, ble med buss opp til vakre Persbu. Her var det Hanne Mette Band som underholdt, og det ble servert god sommermat for de som hadde tatt turen fra Seljord og til fjells.

Vikingarna og dansekurs

De som valgt å bli igjen i Seljord, lå slett ikke på latsiden. På dagtid var det muligheter for å være med på Swingkurs, dette var i regi av Alexandra og Glenn Jørgen. Det var ikke noen tvil om at dansekursene var populære, og det var nok en del som danset med mer selvtillit den kvelden-da selveste Vikingarna entret scenen.

Henrik Ibsen

Dansefestival og Henrik Ibsen, tenker kanskje noen. Men dette er altså navnet på den flotte veteranbåten, som tok med seg gjester nedover Telemarkskanalen. Den samme tradisjonen, finner vi på Countryfestivalen.