Musikkfestivaler i Storbritannia

Musikkfestivaler i Storbritannia
Musikkfestivaler i Storbritannia

Storbritannia har mange severdigheter å by på, både moderne og historiske, og har et stort og populært tilbud av musikkfestivaler. Storbritannia har historisk bidratt med noen av de mest innflytelsesrike artistene og bandene i verdens musikkhistorie, som The Beatles, Elton John, Spice Girls, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin og Def Leppard. Andrew Lloyd Webber er kanskje århundrets mest populære musikalkomponister, og har gitt oss musikaler som Phantom Of The Opera, Evita, Cats og Jesus Christ Superstar. Unionen har også gitt oss våre høyt elskede musikalfilmer som Sound Of Music og Mary Poppins. Festivalene er i dag kanskje ikke like mye preget av de historiske klassikerne, men moderne kunst og populærmusikk er større enn noen gang, og britiske festivaler tiltrekker seg noen av verdens største headlinere.

Glastonbury festival

En femdagers-festival med utøvende kunst, som settes opp hvert år i Pilton, Somerset i England. Den finner sted i slutten av juni hvert år, og har huset store headlinere som The Killers, The Cure, Kylie Minogue, Miley Curys, Billie Eilish, Radiohead, Foo Fighters, Katy Perry, Ed Sheeran og Kris Kristoffersen. Hvert år besøker nærmere 200 000 mennesker denne festivalen, og som Storbritannias største og mest populære festival kan det være utfordrende å få tak i billetter.

Reading og Leeds festival

Disse to festivalene arrangeres årlig og holdes samtidig i Reading og Leeds i England. Det er en tredagers festival som finner sted i august hvert år. Mange av de største artistene og bandene i moderne britisk pop- og rockhistorie har stått på scenen under denne festivalen, blant annet: The Rolling Stones, Pink Floyd, Black Sabbath, Deep Purple, The Police og Iron Maiden. Andre store internasjonale navn som AC/DC, Metallica, Guns N’ Roses, Nirvana, Eminem, Alice Cooper og Twisted Sister har æret festivalen med sine show.

Isle of Wright Festival

Født i 1968 er Isle of Wright festivalen en av de eldste musikkfestivalene i Storbritannia. Gjennom tiårene har festivalen opplevd og overlevd kulturelle forandringer, nye musikksjangre, og eksponentielle økende krevende publikum, og har alltid klart å holde seg relevant og populær. Historisk har festivalen vært vert for blant annet David Bowie i 2004, Amy Winehouse i 2007, Jay Z og Kanye West i 2010 og Queen i 2016.

All Points East

En av de nyere festivalene i England hadde en spennende debut i 2018, og kalles All Points East. Festivalen holdes i slutten av mai, og huser musikk fra mange spennende sjangre, komedie, utendørs kino og teater. Festivalen avholdes i Victoria Park i London, England, og kategoriserer seg selv som festival for indie, rock og elektronisk musikk.

BST Hyde Park

BST Hyde Park

BST Hyde Park, eller British Summer Time Hyde Park som det står for, er vert for mange av de største navnene i verden, og avholdes tidlig i juli hvert år i London. De fokuserer hovedsakelig på sjangre som hip hop, Indie, multi-sjangre, pop og rock. Populære headlinere fra tidligere har væt blant annet Bon Jovi, The Who, Eric Clapton, Bruno Mars og Taylor Swift. Festivalen holdes over to helger, og ble startet i 2013.