Matstreif i Oslo

Som jeg skrev tidligere så skal vi ta en rask titt, på noen av matfestivalene som er å finne i Norge. Idéen er å gjøre dem kjent, slik at enda flere besøker disse flotte arrangementene i årene fremover. Den første festivalen vi skal besøke, har faktisk over 100.000 besøkende hvert år. Det sier jo ikke så rent lite om interessen rundt dette med mat, men det er klart det hjelper jo på at den ligger i hjertet av Oslo. Så folkens, la oss dra på en kulinarisk festivalrunde.

Rådhusplassen i Oslo

Den kalles for «Hele Norges matfestival» og det kan sikkert stemme, med sin sentrale plassering og popularitet. Man finner faktisk godt over 200 utstillere her, fra alle distrikter i det langstrakte landet vårt.

Matstreif arrangeres i begynnelsen av september hvert år, en flott tid på året hvor hovedstaden står i flotte høstfarger. Så en tur for å besøke Matstreif, er for mange en hel helg i Oslo.

Innovasjon Norge

Det er Landbruks- og matdepartementet, som har gitt Innovasjon Norge i oppdrag å arrangere matfestivalen Matstreif. Det å kunne treffe andre som har interesse for mat, og handle matprodukter fra forskjellige matprodusenter – er det mange som setter pris på. Her finnes det alt fra ferdige produkter, til råvarer som man kan ta med hjem å bruke på sitt eget kjøkken.

Det å slå av en matprat med utstillere eller publikum, kan jo både være nyttig og ikke minst sosialt. Kanskje man kan utveksle erfaringer med tanke på oppskrifter og matretter, det er jo akkurat slik det skal være på en matfestival.

Lokale bryggerier

I løpet av de senere år, har det igjen kommet en del lokale bryggerier. En del av disse er å finne på Matstreif, og de kan naturlig nok by på både smaksprøver og salg av egne produkter. Etter mange år med nedleggelser av små lokale bryggerier, er det flott å se at trenden er i ferd med å snu på dette området.

Matfestivalen arrangeres over to dager, nærmere bestemt fredag og lørdag. I løpet av disse to dagene, er det et variert og spennende program. Programmet endres naturlig nok fra år til år, men hovedinnholdet er så klart mye det samme – nemlig mat- og drikkerelatert naturlig nok.

Åpnes av ordfører og minister

Her finner man alt fra ministre til ordfører, som ofte står for åpningen av årets festival. Det at det er et departement som står bak arrangementet, gjør jo det hele mer formelt og høytidelig.

Det er også utdeling av forskjellige priser, som er relatert til mat og ernæring. Her kan det nevnes kåring av «Beste birøkter» Denne kåringen er det naturlig nok, Honning sentralen som står for.

Eller hva med «NM i Sjømathandel» og «NM i Sjømatprodukter» Premie utdelingen i 2018, var det selveste fiskeriminister Harald Tom Nesvik som stod for.

For barna

På Matstreif er det tilbud til alle, og så klart er det inkludert de minste. De får muligheten til å del ta i, mange forskjellige aktiviteter.

Barnas Matstreif inneholder blant annet; Produsere eget smør, kokkekurs, lære mer om bier, ja bare for å nevne noe.

Med andre ord, Matstreif er for hele familien.