Fjellfestivaler

Det finnes en rekke fjellfestivaler rundt i Norges land, hvor naturlig nok friluftsliv og vakker natur står i fokus. Vi skal nå ta en runde å fortelle litt om et utvalg av det som finnes i fjellheimen, og hva de ulike festivalene har å tilby. Det å treffe andre fjell- og frilufts interesserte mennesker på en slik måte, kan også utvide ditt nettverk med venner og bekjente. Det ble nylig arrangert en fjellfestival med islandshester i fokus, og de forskjellige arrangementene har sine særpreg og opplegg. Så la oss sette på oss fjellskoene, og ta en tur til fjells folkens!

Det er naturlig å starte med dette arrangementet på turen vår, da dette regnes som det viktigste og største arrangementet innen friluftsliv og fjellsportsaktiviteter. Neste år vil det være den 22.gangen at Norsk Fjellfestival arrangeres, og stedet er vakre Romsdalen.

Det deles hvert år ut en pris på festivalen, som heter «Årets Fjellgeit». Dette er et samarbeid mellom Norsk Fjellfestival og DNT, og opp gjennom årene har navn som Cecilie Skog, Vegard Ulvang, Cato Zahl Pedersen og Dronning Sonja vunnet denne prisen.

Vi skal til Kvamsfjellet og til Rondaståk, dette er navnet på en kjent og stor fjellfestival hvor både aktiviteter og underholdning er i en klasse for seg selv. For de som vil holde seg i aktivitet hele uka, er det mer enn nok av organisert opplegg å melde seg på når man gjester Rondastok i alle fall.

Fjellfestivaler

Fottur fra Høvringen til Rondaståk

Dette er den optimale fjellturen, om man har litt tid å sette av for en flott naturopplevelse. I tillegg til selve turen, får man også sosialt fellesskap, deilig lokal mat, og turen er også spekket av lokale opplevelser som historiefortelling om stedene man passerer underveis.

Som jeg allerede har nevnt så er Rondaståk spekket med aktiviteter, og noe som er svært populært er rafting i Sjoa. Dette konseptet gir deg flott natur, action og ikke minst musikkopplevelser. Alt av utstyr og opplegg holdes av arrangøren, slik som; sikkerhetsutstyr, kvalifiserte guider, opplæring, drikke og fotograf. Det er aboslutt nulltoleranse for alkohol på et slikt arrangement, og du må ha gode klær gjerne med ullsokker og superundertøy. Varigheten er på cirka 4 timer, og det er garantert en opplevelse du vil huske i lang tid.

Stisykling

Kvamsfjellet egner seg svært godt til stisykling, og på festivalen har man naturlig nok laget et opplegg for nettopp dette. Syklingen skjer i variert terreng, med forskjellig vanskelighetsgrad. Terrenget man sykler i, brukes faktisk av verdenseliten til trening – det sier jo ikke så lite om hva dette området på Kvamsfjellet har å by på. Turen tar cirka 3,5 timer, og man må stille med egen sykkel og en liten sekk med mat, verktøy og ekstra slange. Senere skal vi kanskje gjeste denne festivalen igjen, og komme med enda mer stoff knyttet til alt hva den har å tilby. Om man bare vil holde seg i ro ved telt eller hytte, er det naturlig nok opp til hver enkelt.