Festivaler i Sverige

Festivaler i Sverige

Når våren endelig kommer her oppe i det kalde nord, da starter også sommer sesongen for de mange festivaler man finner rundt omkring her. Festivaler utover sommeren er det kommet veldig mange av og man har da festivaler som omfatter mange forskjellige temaer. Det er nok musikkfestivalene som det er mest av, og de tiltrekker seg mange folk som gjerne reiser lange veier for å oppleve deres favoritt artister.

Peace & Love Festivalen

Om man beveger seg over til nabolandet Sverige og en av de største festivalene der som er Peace & Love festivalen som har blitt arrangert i omtrent 20 år nå.Man finner festivalen i Borlänge som ligger ikke så langt i fra Falun og i år er festivalen satt opp i fra den 4 til den 6 juni. Dette er en festival som gjelder for dem som liker den harde rock musikken og Heavy musikk. Man har hvert år satt opp ett tema som man reflekterer til, ytringsfrihet, miljø, pasjon og frihet er noen av dem. Det blir satt opp workshops og arrangert diskusjoner på temadagene.

Storsjøyran Festivalen

I Östersund finner man Sveriges eldste festival som heter Storsjøyran som i år holdes den 2. og 3. august. Festivalen holdes i sentrum av byen og har hele åtte scener som man kan få oppleve musikken i fra som er ganske variert. Dette har blitt en stor og populær festival med litt over en million besøkende som gjerne vil høre på de rundt 70 artistene og bandene som spiller der.

Hit kommer det artister og band i fra hele verden så man får en stor variasjon innen musikken. BB King, Blondie, Bryan Adams, Alice Cooper, Europe, Iggy Pop og Lady Gaga er noen av disse store internasjonale stjernene som har spilt her.

Siljan Festivalen

Siljan Festivalen

Siljan Festivalen er også en god gammel festival i Sverige som har holdt på nå i rundt 50 år. Festivalen holdes ved innsjøen Siljan som ligger rett ved Falun som regel i juni eller juli hvert år. I år er festivalen satt opp i fra den 29 juni og frem til den 7 juli, som da er en uke etter St. Hans eller midtsommer aften som svenskene kaller denne dagen. Dette har blitt bestemt at denne festivalen skal fast arrangeres på denne tiden. Her er det det også satt opp forskjellige danse varianter hver dag som man kan bli mad på. Det er også satt opp flere kurs som låtspillekurs for de yngre, polka dans og andre typer dans.

Hultsfreds Festivalen

Hultsfreds Festivalen

I byens folkepark startet man opp med Hultsfreds Festivalen i midten av 80 tallet. Dette ble en utrolig populær festival og var til tider Sveriges største, men festivalen gikk ikke akkurat på skinner så den ble etter hvert flyttet utkanten av Stockholm.

Man endret da navnet til Hultsfred festivalen Goes Stockholm hvor den fortsatt holder til. Men Hultsfred ville ikke helt slippe festivalene så de startet opp en ny festival i byen, This is Hultsfred. Også denne festivalen holder på hvert år nå.