Festival regler

Festivaler arrangeres det rundt omkring i hele verden. Festivaler av mange forskjellige slag. Og det kommer mennesker av mange ulike typer, og det er mange ulike folkegrupperinger som kommer. Det kan være folk fra mange ulike kulturer også – mye kommer selvfølgelig an på hva slags festival det er snakk om. Stemningen rundt en festival er veldig ofte høy, men det igjen kommer jo an på typen festival. Og når mange mennesker samles på en slik måte så er det helt nødvendig med en del regler som alle må forholde seg til.

Ingen særbehandling

Det er ingen forskjell for noe når det gjelder regler i Norge. Norge har mange ulike regler for veldig mange ting, og det er alle nødt til å rette seg etter. I forbindelse med en festival er det mange ting man må tenke gjennom før man kan arrangere eller begynne å planlegge en festival. Det er garantert enda flere ting enn hva jeg kommer med videre her, men her er i hvert fall noe av det som må sjekkes, gjennomføres og skaffe tillatelser til.

Tillatelser er en stor ting i forbindelse med en stor festival. Godtar de lokale myndighetene at det gjennomføres et slik arrangement? Er forskriftene som er satt for et slikt arrangement overholdt? Har dere søkt og fått godkjent ulike tillatelser? Ja slik er det massevis av ting man må sjekke og tenke på før et arrangement er lovlig. Noen av de viktigste myndighetene er Politi myndighetene i distriktet, Brannvesen, Kommunen med flere avdelinger, næringsmiddel tilsyn og garantert enda flere. Dette var bare noen av retningslinjene for å følge de reglene som er satt bare for å begynne å planlegge å arrangere en festival eller liknende arrangement. I tillegg så finnes de utrolig mange regler som må følge og regler som burde følges underveis. Alt er igjen avhengig av hva slags arrangement det er snakk om. Og hele tiden er det arrangøren sitt ansvar for å sørge for at alle slike detaljer er tatt hensyn til og utført / søkt om før arrangementet gjennomføres.

Selve festivalen

Så kommer alt som skal til av regler for at en mengde mennesker skal kunne ha så like forhold som mulig.

Skal det serveres mat?

Skal det serveres alkohol?

Skal det være overnattingsmuligheter på festivalområdet?

Sanitære anlegg?

Vakthold?

 

Slik er det utrolig mange ting som skal tenkes gjennom og ordes i forkant av et arrangement. I «kampens hete» er det ofte for sent å tenke på slike ting. Da er det ofte knapt plass til justeringer dersom ting ikke er «på plass». Og igjen finnes det garantert regler for hvordan alt skal være. Norge er et land med regler for det aller meste. Og er det ikke noe direkte regel som treffer, så finnes det nesten garantert en regel som sikrer myndigheter dersom de har glemt noe. Og på den måten dekker de seg og kan komme med overraskelser underveis som ingen kjente til før de kom med det!

Selve festivalen

Men uansett så er en god festival helt topp – og det gjelder garantert for alle sjangere – du velger jo den sjangeren som interesserer deg!