Daytona Bike week

Noen reiser til musikkfestivaler, noen til matfestivaler, noen til hobby festivaler og noen til motorsykkel festival. Det finnes så utrolig mange forskjellige former for festivaler. Og en festival er vel et meget godt «utstillingsvindu» for mange leverandører innenfor det temaet de forskjellige festivalene har. Her og nå tenkte jeg å se litt på en festival med lang historie i Amerika. Og den neste utgaven av denne festivalen er den 78. festivalen i rekken. Og den tiltrekker seg hundre tusenvis av mennesker hvert eneste år.

Daytona Bike Week

Her I Norge er det ikke lenge til alle motorsykler parkeres for vinteren. Og neste sesong starter gjerne ikke før kanskje i Mai neste år. Men vil du har en forsmak eller en tidlig start på sesongen så er et besøk til Daytona Beach Bike Week en god ide. Den festivalen går hvert år i begynnelsen av mars måned. Og jeg tror dette er den største festivalen for motorsykkel entusiaster i verden. Det å ha opplevd Daytona Bike Week er vel nesten for en «pilegrimsreise» å regne for disse entusiastene for store motorsykler. Datoene for neste års festival er for lengst klare, så det er bare å booke fly og hotell dersom du vil sikre deg plass for å overvære denne festivalen. Her er datoene under her:  Og det å reise til en slik festival og treffe likesinnede må jo være helt utrolig fantastisk. Det skjer noe hver dag i 10 dager med motorsykkelen i sentrum omtrent hele tiden. For ikke å snakke om alle de syklene som kommer kjørende og blir parkert til beskuelse i området rundt festivalen. Det må være helt utrolig opplevelse. Jeg er nesten sikker på at du kan spørre hvem som helst entusiast for motorsykler om hva som er deres drøm å reise til. Da er jeg ganske sikker på at veldig mange vil svare nettopp Daytona Beach Bike week.

Biketoberfest

Det er ikke bare i mars måned at det er stor aktivitet med motorsykler på Daytona Beach. I Oktober er det også festival og fest. Da skal de i år for 26 gang arrangere Biketoberfest. Denne festivalen er bare en helg i Oktober. Og i år (2018) er det fra 18 til 21 Oktober. Men som så mange andre store festivaler så tyvstarter de allerede litt dagen før. Da er det flere forskjellige konserter, og deretter går det i full fart hele helgen. Totalt er det mellom 40 og 50 forskjellige arrangementer i løpet av disse dagen.

Biketoberfest

I tillegg til konserter så er det Motorsykkel løp, det er «swapmeet & Bike Show», selve Biketoberfesten, speedway konkurranse med Vintage sykler, Speedway og Charity Ride. Dette er jo bare noen av alle de forskjellige hendelsene som skjer. Du rekker kanskje ikke å planlegge å komme deg av sted til denne festivalen i år. Men klikk deg inn på sidene deres og sjekk ut hva som skjer. Kanskje du allerede nå booker tur til Daytona to ganger neste år. Jeg skulle gjerne har vært der en tur i hvert fall. Håper det kan skje en gang inn i fremtiden!