Countryfestivalen i Seljord II

Dette er den andre artikkelen jeg skriver om dette flotte arrangementet. Gjennom 20 år har folk i alle aldersgrupper, funnet veien til Seljord for musikk, hygge og sosialt samvær. Det er spennende å se hvordan festivalene utvikler seg, og Countryfestivalen i Seljord er nå den ledende innen sin sjanger. Det er ekstra moro, at et lite sted som Seljord klarer en slik bragd. Mye hardt arbeid, entusiasme og engasjement, ja det er nok nøkkelen til mye av suksessen i fjellbygda Seljord.

Countryfestivalen i Seljord II

Dag 2 i jubileumsåret 2018

Igjen var det Cafescenen som var arena for underholdningen, Hovedscenen åpnet først dag 3-altså fredag. Men torsdag var det også underholdning, ombord på Henrik Ibsen. Dette er en flott veteranbåt, som tok med seg festivaldeltakere på en ferd gjennom Telemarkskanalen. Captain Kane underholdt 45 mennesker, på denne flotte sommerdagen i Telemark. Dette er nok en båttur, som de vil huske lenge. Fra Cafe scenen kunne de øvrige festival deltakerne, kose seg med Get Rhythm, Åsmund Åmli Band, Bill Iversen & Clutterbillies, Bob Appel & Lars Albrecht og Frode Haarstad. Både publikum og arrangør, kunne se tilbake på et flott gjennomført dag.

Hovedscenen fredag

Endelig kom fredag, og den første dagen med Hovedscenen i gang. Det var svært mange som fant veien, for å oppleve Gunslingers og Sie Gubba. Det at de fikk valuta for pengene, er det ikke noen tvil om. Det var dans, allsang og latter, som preget Dyrsk`u-plassen denne flotte sommerdagen i Seljord.

Hovedscenen fredag

Line Dance på Cafescenen

Dette var et populært innslag på festivalen, lekre damer som danser linedance kan ikke blir annet enn et flott syn. Ni Liv og Doug Adkins, underholdt også på Cafescenen på lik linje med Line Dance-showet. Det at publikum koste seg, var det liten tvil om.

SjøormCountry

Fredag var også dagen, da finalistene i årets SjøormCountry skulle vise seg frem. Det skulle kåres vinnere i kategoriene «Solo-artist» og «Band» I sistnevnte kategori, var det Karoline Taraldsøy som stakk av med seieren. Sentiment Falls trakk det lengste strået, i den andre kategorien «Band» Juryen var klare på, at det slett ikke var noen lett oppgave å kåre en vinner. Med så mange dyktige artister, var det nesten en umulig oppgave de var satt til å utføre.

Dårligere vær-men godt humør

Conutry festivalen hadde hatt tre dager med knallvær, men på den fjerde og siste dagen så endret værgudene seg. Men dette la slett ikke noen demper på stemningen, er man på festival så skal ikke været få ødelegge. Too Far Gone og Hellbillies, fikk den ærefulle oppgaven å avslutte 2018-utgaven av Countryfestivalen i Seljord. Det er nok ikke noen overdrivelse, å si at de klarte denne jobben på en særdeles utmerket måte. Både arrangør og publikum, kunne se tilbake på et flott arrangement. Neste års festival er for lengst godt i gang, i alle fall på planleggingsstadiet. Dette er noe dem kan, men det krever en stor mengde arbeid for å lykkes hvert år.

Da er det bare å begynne å glede seg, til en flott langhelg i Seljord i 2019.