Countryfestivalen i Seljord I

Telemark er et flott fylke, ja etter min smak kanskje det aller flotteste i landet. Jeg har et helt spesielt forhold til Telemark, og da spesielt områdene rundt Seljord. Det er noe med menneskene der, og ikke minst naturen som finnes der. Man treffer på folk som virkelig bryr seg – det er ikke som i Oslo eller andre storbyer. Jeg tror samspillet mellom mennesker og natur, er noe som påvirker oss mer enn det vi er klar over. Men Seljord er også kjent for Dyrsku`n, et arrangement med lange tradisjoner midt i Seljord sentrum. Dyrsku`n arrangeres på Dyrskueplassen, og med årene har det kommet til mange andre arrangement på samme sted. Vi skal se litt nærmere på, Countryfestivalen i Seljord.

Seljord

Tettstedet Seljord bærer samme navn som kommunen, regionen vi snakker om tilhører Øvre Telemark. Seljord er omkranset av fjell, og ligger vakkert til ved fjellet Skorve. Seljordsvannet er kjent verden rundt, først og fremst for utallige versjoner og rykter om at det skal finnes en sjøorm der. Det som trekker mest folk til Seljord, er nok den nevnte Seljordsormen i første rekke. Storslått natur er også noe som trekker mye folk til Seljord, men hvert år kommer mange folk til Seljord for å oppleve musikk.

Musikkfestivaler og Dyrsku`n

La oss starte med det eldste først, nemlig Dyrsku`n. Dette er ikke noe musikkfestival, men en landbruksmesse med historie tilbake til 1866. Den arrangeres hvert år, den andre helgen i september. Årlig kommer det 60-80 000 besøkende, til dette arrangementet. I tillegg til Countryfestivalen, er Seljord vertskap for Dansebandfestivalen og det kjente Seljordspelet.

Countryfestivalen 2018

Dette var den 20.utgaven av Nordens største festival, for countryelskende mennesker. Ikke mindre enn godt over 23 000 festivaldeltakere, fant veien til Seljord denne sommeren. På listen over artister, fant vi hele 28 artistnavn. Alt klaffet også i år, slik det bruker å gjøre i Seljord. I tillegg var det et supert sommervær, så rammene kunne ikke vært bedre for 20-årsjubilanten.

Seljord

Nasjonalt og internasjonalt

Når man besøker Countryfestivalen, får man oppleve alt fra de mindre kjente lokale artistene-til mer kjente og internasjonale navn. Herlige musikkopplevelser, blandet med dans og allsang setter et spesielt preg over denne festivalen.

Nasjonalt og internasjonalt

4000 campinggjester dag 1

Dyrskuplassen i Seljord ble raskt fylt opp, ivrige festivaldeltakere ankom allerede onsdag i festivaluken. Mange bor der under hele festivalen, og det er en lang fest og mye sosialt som venter dem. Ikke mindre enn 4000 campere, ankom allerede onsdag med telt, bobiler og campingvogner.

Artister dag 1

Fra Cafescenen opptrådte artister som Rotlaus, Bob Appel & Lars Albrecht, Captain Kane & Big Troule og DJ Red Planet. Med dette var den 20-utgaven av Countryfestivalen i gang, og mange flere dager ventet både besøkende og artister. Jeg skal skrive mer om dette flotte arrangementet, ved en senere anledning. Det å ta seg en tur å oppleve Seljord, er noe jeg absolutt kan anbefale. Kanskje en fjelltur kombinert med musikkfestival, eller om man velger å kjøre videre vestover mot Haukeli og Vestlandet. Det finnes mange muligheter.