Andre store europeiske musikkfestivaler

Andre store europeiske musikkfestivaler
Andre store europeiske musikkfestivaler

Det er så mange festivaler å skrive om, både her på hjemmebane, men også ellers i Europa. Som nevnt tidligere, musikkfestivaler er nok det første vi tenker på når festival-ordet blir nevnt. Det er en spesiell opplevelse å komme seg på noen av de store festivalene nedover i Europa, både på grunn av musikkens variasjon, lokale regler som bør følges, muligheter for å oppleve masse der festivalen avholdes og mylderet av diverse nasjonaliteter og personligheter som ofte er å finne på de store europeiske festivalene. Jeg tar frem her noen av de mest kjente musikkfestivalene enkelte land har å by på, sånn at vi får litt å se frem til og planlegge i fremtiden.

Secret Solstice

Denne musikkfestivalen finner sted i slutten av juni på Island. Her fester man 3 hele døgn og man får en unik musikalsk opplevelse i midnattssola. Her kan du få med deg noen av verdenskjente artister fra ulike sjangre, men også nye, kommende musikkstjerner. I tillegg til hoved musikkarrangementer, er det mulig å oppleve raveparty i isbrehule og konsert i lavakammer. Siden festivalen er i hovedstaden er det mange overnattingsmuligheter, både rett ved konsertområdet, men også litt lenger unna.

Lollapalooza

Dette festivalkonseptet er opprinnelig fra USA, men har spredt seg til Europa og nå kan du finne den både i Tyskland, Frankrike og Sverige. Først ute til å avholde denne festivalen i Europa, var Tyskland og deretter fulgte Frankrike og Sverige sist i 2019. Festivalen var i utgangspunktet en rockefestival, men har de siste årene inkludert andre musikksjangre også. De har blant annet hatt artister som Red Hot Chilli Peppers, The Weeknd, Marshmello, Lana Del Ray og mange andre.

Exit

Musikkfestivalen i Serbia er den største i denne delen av Europa og avholdes i juli hvert år. Her kan du nyte konserter på en gammel festning i Novi Sad, med utsikt over elven og byen. Selve plassen, sceneeffektene, utvalget av artister og fantastisk organisasjon er noen av de mange grunnene til å få med deg denne festivalen. Det er også verdt å nevne at Exit inneholder flere andre begivenheter i naboland, så det er en flott mulighet til å besøke et område i Europa som du kanskje ikke har vært i før.

Primavera Sound

Primavera Sound

I Barcelona kan vi oppleve denne festivalen fra slutten av mai til begynnelsen av juni. Festivalen er plassert på et stort strandområde og tilbyr en stor variasjon av band fra hele verden. Den egner seg i likhet med Exit for alle aldersgrupper og kan være en del av byferien til Barcelona. Noen av de store kjente navn som har opptrådt her er Pet Shop Boys, The White Stripes, Wu-Tang Clan, Radiohead, osv. Festivalen har vokst og har i tillegg blitt avholdt i Porto siden 2012, samt er planlagt å finne sted i Los Angeles i år også. Andre store musikkfestivaler i Europa er Mysteryland i Amsterdam (slutten av august), Tomorrowland i Belgia (slutten av juli), Flow i Finland (midten av august), Meadows in the Mountains i Bulgaria (juni) og mange, mange flere andre.